In Wedstrijd

Vlabo schrijft een wedstrijd uit voor het voormalig gemeentehuis van Staden, gelegen tegenover de Marktplaats en de kerk. Het geheel bestaat uit een hoekgebouw met erfgoedwaarde en twee recentere uitbreidingen langs de Statiestraat.

Gemeente Staden werkt samen met Vlabo om op haar gronden een kwalitatief en betaalbaar woonproject van koopappartementen te ontwikkelen. Op het gelijkvloers zijn handel, horeca en/of winkels mogelijk. De bushalte met luifel voor het gebouw moet opnieuw ingericht worden en tegelijkertijd met het woonproject uitgevoerd worden.

De projectzone heeft een oppervlakte van ongeveer 5 are.
Grondvergoeding: 500.000 euro, vrij te verdelen over de woonentiteiten.
Het RUP Kapellerie is van toepassing.
Het hoekgebouw mag niet worden gesloopt, de buitenzijde dient integraal bewaard, de binnenzijde mag aangepast in functie van het project. De recentere delen van het voormalig gemeentehuis mogen gesloopt en vervangen door nieuwbouw.

Teams van aannemers en architect dienen een ontwerp met prijsberekening in voor het geheel van de site. Een jury beoordeelt de inzendingen en selecteert één project voor realisatie. De geselecteerde aannemer verkrijgt recht van opstal op de gronden en bouwt en verkoopt de appartementen. De gemeente verkoopt de grondeigendom aan de kopers van de appartementen.

Inzendingsdatum: dinsdag 18 april 2023

20220623_120840.jpg20220623_121547.jpg

Pater Damiaanstraat 5 - 3130 Betekom - tel. +32 16 441940 - info@vlaanderenbouwt.be  - www.vlaanderenbouwt.be-